fredag, december 05, 2008

Tillbaka i lugnet

Då var man tillbaka efter två hetsiga dagar i Kata Beach och Patong. Snacka om natt och dag mellan det och KhaoLak. Våra kompisar bor på ett hotell mitt i stan i Kata. Trafiken är helt galen, för att komma till stranden måste man korsa två- tre gator och det tar en stund. Bilar och mopeder kommer farandes i 140 på en smal, trång gata. det gäller att hålla i barnen. I Khao Lak är det lugna gatan jämfört med Kata. Vi bokade en natt där och var på stranden och tog sen en Tuktuk till Patong. Det var det galnaste jag upplevt i hela mitt liv. När vi gick längs bargatan så stod tjejerna och "killtjejerna" på rad och dansade runt en stång och bjöd ut sig. Hundratals! Och hundratals gubbar gick omkring med varsin liten thailändska i handen. Sånt som man bara hört talas om tidigare var nu precis framför näsan på en. Shoppingen var guld i Patong. När man gick in i en butik kom en kille direkt fram till en.

- You like Gucci, Fendi, Prada, Vuitton?
- Yes.
- Ok, come come.
Sen slet han tag i en och öppnade en lönndörr som ledde till en annan lönndörr och sen var man i väskhimlen. Riktigt fina kopior från golv till tak. Plånbcker, väskor, bälten, klockor, you name it. Hittade två väskor och två plånböcker. Gucci, Vuitton och Mulberry. Nice! De kopiorna bakom lönndörrarna kostar lite mer, men går nästan inte att skilja från originalet.

Dagen efter Patong låg vi först en stund vid poolen och sen gick vi ner till stranden igen. Superfin strand och miljontals med människor. Sen på kvällen tig vi en taxi hem och möttes av tystnad, fågelkvitter och syrsor. 12 mil mellan orterna men det är som två olika världar. Häftgt att ha varit där. Här kommer lite bilder, även från en thailändsk fest vi var på i tisdags som vårat hotell anordnade: